Wat te doen tegen een jeukende hoofdhuid?

Wat te doen tegen een jeukende hoofdhuid?

Waarom jeukt de hoofdhuid meer in de herfst/winter?

Jeuk is vaak een reactie op huidirritatie. Er zijn veel verschillende factoren die je hoofdhuid in de herfst en winter kunnen irriteren.

  • Droge verwarmingslucht

Het wordt koud buiten en binnen staat de verwarming aan. Wist je dat je hoofdhuid daardoor meer jeukt? De droge verwarmingslucht kan je hoofdhuid uitdrogen en jeuk veroorzaken. Overmatig krabben beschadigt het hoofdhuidoppervlak nog meer, waardoor het probleem nog erger wordt. Je hebt meer jeuk. Je krabt meer. Een eeuwige vicieuze cirkel...

  • Coole muts! Jeukt het?

Als je een warme wollen muts over je hoofd doet, creëer je onbedoeld de ideale omstandigheden voor nog meer jeuk. De micro-organismen op je hoofdhuid die verantwoordelijk zijn voor roos hebben het graag warm en vochtig en onze onderzoeken hebben aangetoond dat mutsen precies het juiste microklimaat voor ze creëren.

  • Voorzichtig zijn met haardrogers en hete douches

Hittestyling en heet water bij het wassen van je haar kunnen je hoofdhuid beschadigen. In de herfst enwinter föhnen we ons haar vaker of nemen we hetere douches, wat meer jeuk veroorzaakt. Het is beter om alleen warm water te gebruiken - bij voorkeur net boven lichaamstemperatuur - en de föhn niet op de hoogste stand te gebruiken. Zo voorkom je dat je hoofdhuid geïrriteerd en droog raakt en heb je meer kans dat je jeuk in de herfst en winter tot een minimum beperkt. Bescherm je haar in de winter met de juiste producten.

  • Wat is de oorzaak van een jeukende hoofdhuid?

Jeuk wordt meestal veroorzaakt door een droge en gestreste hoofdhuid. Deze oorzaken komen vaak voor als de hoofdhuid jeukt: ... Je haar te vaak wassen in combinatie met de verkeerde shampoo bevordert niet alleen een droge en jeukende hoofdhuid, maar ook roos.

  • Wat helpt tegen een droge hoofdhuid?

De beste manier om een droge hoofdhuid te verzorgen is met milde producten die je gevoelige huid niet irriteren en die olie en vocht herstellen. Het antiseptische effect van citroen is bijzonder effectief tegen een jeukende hoofdhuid met roos. Masseer het product met het ingrediënt citroen in de hoofdhuid en laat het vijf minuten intrekken. Als er jeuk optreedt zonder roos, moet het in verdunde vorm op de hoofdhuid worden aangebracht.

Hier vind je nog meer geschikte producten voor de droge hoofdhuid:

>> Naar de hoofdhuidverzorging