De haarborstel ABC

De haarborstel ABC

Welke moet ik gebruiken?

De keuze is eindeloos: groot, klein, rond, plat, kunststof, hout en nog veel meer. De juiste haarborstel kan een belangrijke bijdrage leveren aan gezond haar en een gerevitaliseerde hoofdhuid! We vertellen je hier hoe je de juiste haarborstel voor jou kiest.

Waarom de keuze van de borstel belangrijk is

De juiste keuze van een borstel helpt niet alleen om de gewenste stylingresultaten te bereiken, maar heeft ook voordelen voor de gezondheid, omdat de haren de hoofdhuid masseren en de bloedcirculatie verbeteren. Borstels van slechte kwaliteit kunnen de haarstructuur enorm beschadigen, omdat slecht bewerkte borstelharen er onder de microscoop uitzien als kleine zaagbladen en het haaroppervlak ernstig kunnen opruwen.

100 borstelbewegingen voor glanzend haar...ooit van gehoord? Deze uitdrukking komt van de natuurlijke huidolie, talg, die door het borstelen van de hoofdhuid naar de lengten wordt verspreid. Deze vettige laag beschermt het haar tegen schadelijke milieu-invloeden en geeft het een natuurlijke glans. We moeten nu echter een mythe ontkrachten, want te vaak borstelen kan de beschermende talg over de lengtes verspreiden, maar het leidt ook tot "vet" uitziend haar. Vind hier de juiste balans voor jouw haarbehoeften.

De allrounder: de universele borstel

Iedere vrouw heeft waarschijnlijk een klassieke haarborstel. Maar niet alle borstels zijn hetzelfde! Wij raden aan om te investeren in producten van hogere kwaliteit. Natuurlijke borstels en borstels van hoogwaardig plastic hebben dezelfde oppervlaktestructuur als ons haar en zijn daarom bijzonder zacht in het gebruik.

Voor stijl haar: de paddle brush

Met zijn platte, grote werkoppervlak is de Paddle Brush ideaal voor sterk, lang haar en bijzonder geschikt voor een gladde haartextuur. Gebruik de borstel vooral bij het föhnen, omdat het brede oppervlak het haar sneller droogt en automatisch steil maakt. Voor verdere styling kun je echter beter bijvoorbeeld een ronde borstel gebruiken, omdat deze het haar meer volume en veerkracht geeft.

Om te ontklitten: de Tangle Teezer

Borstels zoals de Tangle Teezer gebruiken fijne siliconen borstelharen om het haar zachtjes te ontwarren zonder het te veel te belasten. Wie heeft het immers nog nooit meegemaakt: door je haar kammen kan echt vervelend zijn, vooral als het nat is. Maar zeg maar dag tegen onaangenaam getrek - de Tangle Teezer maakt zelfs het meest verwaaide kapsel handelbaar!

Voor styling: de ronde borstel

De ronde borstel is een must-have voor een perfect gestylde look! Dankzij de ronde vorm geeft hij volume aan het haar bij het föhnen en bereidt hij het haar ideaal voor op de krultang en stijltang. Een kleine ronde borstel gebruik je voor fijn haar en de grote ronde borstel is ideaal voor dik haar en veel volume.

Wij raden modellen met zwijnenhaar aan! Ze grijpen het haar perfect en geven veel glans aan de uiteindelijke look.

Voor krullen: De skeletborstel

De structuur van de zogenaamde skeletborstel is ideaal voor stevige krullen. Conventionele borstels hebben zeer smalle borstelharen en zouden krullen er pluizig uit laten zien. De skeletborstel glijdt echter moeiteloos door krullend haar en helpt om de krullen te ontwarren en te definiëren.