Haarmythes - wat is echt waar?

Haarmythes - wat is echt waar?

Stylingproducten drogen het haar uit - Fabel.

Moderne stylingproducten bevatten ook ingrediënten voor vocht en glans. Styling moet echter gebeuren met zo min mogelijk warmte. Veelvuldig gebruik van een krultang of stijltang zal het haar sowieso breken, ongeacht de kwaliteit van het stylingproduct.

Veelvuldig wassen van het haar bevordert vettigheid - Fabel.

Deze mythe is onjuist, want de olieproductie van de talgklieren is uitsluitend afhankelijk van iemands huidtype, leeftijd en levensstijl. Vaak wassen leidt tot een intensievere ontvetting van het haar, waardoor het sneller uitdroogt. Moderne shampoos van hoge kwaliteit bevatten echter vochtinbrengers die het oppervlak en de structuur van het haar weer in evenwicht brengen.

Stress leidt tot haaruitval - Feit.

Elk mens verliest gemiddeld zo'n 50-80 haren per dag, maar dagelijkse stress kan tot merkbaar meer haaruitval leiden. Als dit na een tijdje niet overgaat, raden we aan een dermatoloog te raadplegen.

Veel borstelen laat je haar glanzen - Feit, maar...

Het haar borstelen maakt de haarstructuur gladder en het natuurlijke vet gaat verloren in de lengtes. Dit maakt het haar merkbaar glanzender, maar te veel borstelen kan het haar er ook vettig uit laten zien. De juiste balans is daarom de sleutel tot succes.

Siliconen zijn slecht voor je haar - Fabel.

Siliconen omhullen het haar als een beschermende laag, voeden het en geven het een prachtige glans. De statische lading wordt verminderd en het haar wordt beter doorkambaar. Siliconen worden vaak bekritiseerd vanwege hun impact op het milieu, omdat verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de siliconen bij het douchen in het afvalwater terechtkomen, niet afgebroken kunnen worden en dus in het milieu worden opgeslagen. Hoewel dit feit nog niet volledig is bewezen, is er nu een breed scala aan geweldige verzorgingsproducten die volledig afzien van siliconen en toch voldoende verzorging voor het haar bieden.