Hoe stijl je je krullen op de juiste manier

Hoe stijl je je krullen op de juiste manier

Je krullen hebben een eigen leven - en dat is geweldig! Toch kan het soms moeilijk zijn om je manen te temmen, laat staan om uit te vinden wat je haar nodig heeft om gezond en sterk te zijn. In dit artikel laten we je zien hoe je je lokken in slechts 5 stappen de verzorgingsroutine geeft die je haar absoluut onweerstaanbaar maakt.

De Curly Girl Methode
De Curly Girl Methode, ontwikkeld door de Amerikaanse hairstyliste Lorraine Massey in het begin van de jaren 2000, is een verzorgingsroutine in 5 stappen die ontworpen is om de natuurlijke vorm van krullen te ondersteunen zonder het haar te stressen of te beschadigen. Zeer krullend haar is eigenlijk extreem gevoelig en heeft de neiging om snel af te breken. De Curly Girl Methode is daarom een absolute must voor dit haartype! De verzorgingsroutine wordt echter niet alleen aanbevolen voor sterke krullen, ook licht krullend haar of golvend haar kan profiteren van deze routine.

De methode is gebaseerd op 5 stappen en een lijst met dingen die je in de toekomst moet vermijden. En zo werkt het!

Vermijd het volgende in je huidverzorgingsroutine

  • Warmte
  • Chemische stoffen
  • Siliconen
  • Sulfaten
  • Droog haar borstelen/kammen
  • Parfum
  • Alcohol

De 5 stappen van de Curly Girl Methode

De eerste stap is om de krullen in hun natuurlijke staat te herstellen. Was je haar dus van tevoren met een siliconenvrije shampoo om het weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Daarna kan je haar er extreem droog uitzien voordat je aan je verzorgingsroutine begint, maar dat is niet erg.

Stap 1: Wassen
Was je haar met conditioner of een siliconen- en sulfaatvrije shampoo. Oorspronkelijk gebruikte de Curly Girl Methode helemaal geen shampoo, maar alleen conditioner. Dit wordt dagelijks aanbevolen om de lengtes van voldoende vocht te voorzien. Probeer hier een paar variaties uit en bepaal zelf hoe vaak je je haar wilt wassen!

Stap 2: Verzorging
Na het reinigen van de hoofdhuid en het haar zorgen voedende conditioners voor extra vocht om zelfs beschadigd haar te revitaliseren en te voorzien van belangrijke voedingsstoffen.

Stap 3: Ontklitten
Zodra je de voedende conditioner hebt aangebracht, is het de perfecte tijd om je haar te ontwarren. Neem hiervoor een kam met brede tanden of je vingers en haal ze voorzichtig door je lokken. Spoel de conditioner vervolgens uit met koud water

Stap 4: Definieer
Begin met het stylen van je krullen terwijl ze nog nat zijn! Breng naar wens krulcrèmes of gels aan en kneed de producten goed in het haar. Zorg ervoor dat je haar nog heel nat is!

Stap 5: Drogen
Omdat warmte een absolute no-go is bij de Curly Girl Methode, moet je je haar aan de lucht laten drogen of "ploppen". Neem hiervoor een T-shirt of microvezel handdoek, vang je krullen ondersteboven op en druk ze tegen je hoofd. Maak een tulband van de handdoek en laat hem drogen. Dit geeft je krullen extra definitie! Als je je haar snel moet drogen met een haardroger, zorg er dan voor dat je hem zo koud mogelijk zet en gebruik een diffuser om het haar ondersteboven in gelijkmatige bewegingen van onder naar je hoofdhuid te drukken